Never Perfect
EntryYaa




😔💔
Friday, 18 August 2017 | 0 comment(s)

Being played like a game, being betrayed, being fooled.
People being treat like feelings doesnt exist. 
Being kind always being took by granted. 
Love can be fake. loyalty just lie. 🙎

You know ?
I regret for trusting. I regret being loyal. 
I regret cause give my 100%.
I did it for someone dats i love. 
And i ended up being hurt. 💔

I shouldnt give my best, put my efforts in our relay. 
I shouldnt trust hope is real. Believe dat people can changed. 
Give too much chances. I being blind for the love dats i thou is sincere. 
I'm living own my hopes. 
Been fighting but i realized dats im the one who's fighting. 
Until im lossing myself. 
Thankyou 😔💔

And now i got trust issue. 
Take dis as a lesson. 😏
Wiser in future. 👫


End Of Diploma
Wednesday, 19 April 2017 | 0 comment(s)

Yeayyy 💞
Alhamdulillah, Berakhir lah sudah menjadi pelajar di polisas selama tiga tahun ni. 
Harap semuanya berjalan dengan lancar 😊Moga dimurahkan rezeki lepas belajar ni, Insya Allah.
Apa yang jadi selama 3 tahun dekat Kuantan. Akan ku simpan rapi rapi. 
Allahu , banyaknya kenangan manis kat sana. Hahaha 😌 yang pahit pun sekarang ni dah jadi manis. 
Semoga apa yang dirancang dipermudahkan 💜 

Hai kawan kawan saya. 
Moga sentiasa dalam dilindunganNya 😁
Dimurahkan rezeki
Sihat sentiasa dan bertemu dengan orang yang baik baik🙍
Insya Allah ada rezeki kita jumpa lagi 🙊
I sayang you semua 💓💋


Hi 2017
Saturday, 31 December 2016 | 0 comment(s)


Hari ini macam excited sangat nak menulis. 

Untuk tahun baru ni takminta banyak pun, cuma nak kekuatan, penuh lima waktu ( biasalah subuh tu macam liat sikit ) 😓dan dimurahkan rezeki dari semua segi lah. Contohnya macam kerja ke kan. hahaha 😋 alhamdulillah aku makin happy. Moga banyak kebahagiaan yang datang.
 
Paling penting. ai dah move on gais. seriusly. hahahhahahahhaha  Lagipun dia dah bahagia dan ada pilihan sendiri. sampai bila nak seksa hati sendiri kan. Moga tahun ni aku lebih kuat, lebih bersifat kewanitaan. ( jarang pakai baju ala ala wanita act' ) mostly banyak pakai seluar and tshirt huhu pegi kelas pun baju kurung hari hari. Jarang lah si huda aliah ni nak pakai dress. 😒 perangai pun kasar fuh. Then tahun ni ai dah nak habis belajar. Harap semua yang dirancang berjalan lancar 😘 Insya Allah. 

2016 : 

Banyak mengajar aku untuk lebih sabar. Semua yang berlaku banyak pengajarannya. Selalunya pengajaran tu boleh buat kita fikir lebih jauh kedepan. Sampai bila kita nak duduk dalam tempurung yang sama. Umur makin meningkat takkan kita nak buat kesilapan yang sama 😅. Kekadang sekeliling kita pun kita dah boleh tafsir sama ada patut atau tidak. Cuma kita antara sedar atau tak sedar. Itu je. Banyak sangat nak potpetpotpet tapi kang makin banyak aku menulis makin banyak air mata ni turun. Sejujurnya rindu. Tapi hahahahhahahahhaha no more turning back 😹🙈

🙌 Huda Aliah. 

Jangan pernah jatuh ke dalam lembah yang kau pernah lalui. Pls kawal diri. Sedar diri yang takkan ada siapa akan bertahan dengan kau kecuali family kau yang support kau setiap kali kau jatuh. Jangan buat kesilapan yang sama. Tolong sedar ! Sayang diri sendiri sebelum sayang orang lain 😍 Love yourself. 


Sem 6
Sunday, 11 December 2016 | 0 comment(s)

28 November 2016. 

Alhamdulillah dah semester 6
Sebagai pelajar POLISAS. 

Sikit lagi huda aliah dah nak grad 😋
Yeaaaaaaay proud to be me 😇
Taknak cakap banyak atau bebel potpetpotpet

Cuma nak cakap :
Harap sem ni lebih baik dari sebelum ni. 
Menjalani hari hari di Kuantan dengan bahagia, ceria dan segala urusan dipermudahkan. 
Insya Allah. Semuanya berlaku dengan keizinan-Nya 💕
Kekadang apa yang kita harapkan tak selalunya indah. 
Dengan itu, aku harap aku kuat menempuh dugaan yang akan datang. 
Bukan hanya pada fizikal dan mental, malah hati aku juga harus kuat.💪






Semester 5
Saturday, 18 June 2016 | 0 comment(s)

Yah. all that you know im in sem5 right now. 
Yeayyyy. time flies so fast. 
Pejam celik pejam celik dah tigabelas hari kita puasa. dan isnin ni dah start kelas. 
Alhamdulillah. semoga semuanya berjalan dengan lancar. Dah beli baju raya belum ni ? 
Hahaha. Harap sem5 ni akan jadi sem terindah. Terlalu banyak manusia datang dan pergi dari sem1 sampai sem4 ni haa. Yahh im used to it. so take a chill. live on your own life. Peace !

Dulu nak pergi memana pun takut. Ye, aku tahu perempuan takboleh nak jalan sesorang memandangkan dunia kita ni makin kejam. Kita takde pilihan, takkan nak bergantung pada oranglain kan ? Orang tu pun boleh naik rimas dengan kita. walaupun dia takde lah cakap depan muka kau. 
Aku tak biasa pada mulanya. Bukannya "ko pi den" sangat. Lagi lagi nak keluar sesorang. 
Tapi bila dah terbiasa membuatkan kita dah tak kisah bila sesorang. 

Hhahahaha Dah la. 
Aku cuma harap semlima ni bagi aku kenangan yang terindah. Kenangan yang manis. 
Aku harap sangat sem ni aku tak carry. subjek dia semua menyeramkan kut em. 
Insya Allah. everything gonna be okay, right ? 

you ken duuuuu it huda aliah. 
youre growing up. pls change yr attitude. haha jerk ! 





Birthdayboy 🙈
Monday, 23 May 2016 | 0 comment(s)

Yeaaaaay 
Today is your day beb 😃
Already 21 yrs old.

Happy birthday to you 
Happy birthday to you
Happy birthday to azrul jamri
Happy birthday to you 🎶🎵🎂🎼📣

Merdu tak aku nyanyi ? hahahahahahaha okay takpayah jawab aku dah tahu.
Kerana suaraku menjadi igauanmu hahaha ( gurau ) 😪

Hey Apoy botak. 😄
Besar dah anak pakcik Jamri
Moga Dimurahkan rezeki. Diberikan kekuatan dan kesihatan yang baikbaik.
Cepat tinggi cepat gemok k ! Berjaya dunia akhirat. Jdi budak skate yang baik  
Malas dah aku tegur kalau kau sombong dengan aku 😠😠 Yelaaaa mana nak kawan dengan aku dah. Tegur pun dah taknak ( pasrah ni pasrah )   Hahahahahaha 😪😒 Satu lagi doakan aku cepat CANTIK tau. KAHKAHKAHKAHKAHKAH 😌😴😛
Sorry lah wish je dapat, nak belanja kau kotak rokok kau jauh. 
Jangan lupa aku tau kahkahkah kalau tak aku rodok buntut kau dengan cangkul hahahahaha gurau je 👽💀😜
Okay ni je kut.



Forget the past; look forward to the future, for the best things are yet to come. 🌷





Huh
Sunday, 15 May 2016 | 0 comment(s)
 
Yes ( thumb up ) 

Lately dah macam boleh accept the reality gituww. Pertemuan dan perpisahan. Yaaah, Six month ago im still in process move on. Hahahahaha Yelaaaaaa orang kata nak move on perlu deleting all abt  him haa Tapi aku tak. Aku masih simpan setiap kenangan bersama gambar, video dan suara sumbang dia tu. Bak kata orang putih eceewaaah "Letting go doesnt mean i didnt care abt him anymore"  right ? Mungkin rindu tu ada ( sorry to his gf ) tapi rasa dah takde. Macam pokok pisang, dia ada jantung tapi takde hati. Heheheehe ( gelak ayu sambil tutup mulut ) However, aku doakan yang baik baik untuk kau. Semoga berjaya. Yeaaaaay taklama lagi nak jadi birthday boy :) As a friend, aku taktahu nakk bagi hadiah apa, aku wish je ey ? Boleh ? Suatu hari nanti kita akan berjumpa balik dengan izin Allah :) InsyaAllah From friend and be a boyfriend then now we're be friend back. Forgiving you is the best thing. Alhamdulillah. 

Kau hanya perlu bersyukur dengan apa kau ada pada hari ini. Walaupun yang kau tunggu takkan pernah datang. Dan kau perlu tahu, menunggu pun ada batasnya. Bila kau harus berhenti dan mulai berjalan. Meninggalkan sesuatu yang kau pernah perjuangkan sepenuh hati dulu.
 





Older Post