Never Perfect
EntryYaa




Kehilangan
Sunday, 25 February 2018 | 0 comment(s)

Ada someone tanya " tak takut ke jadi macam dulu" lepas dia tahu aku ada boyf.
Hahaha sejujurnya aku takut. Lepas apa yang jadi dua tahun lepas. 💔
Aku nak bagitahu, yang aku masih trauma. Aku takut kehilangan. Aku takut dicurangi. Aku takut ditinggalkan macam mana dia pernah buat aku dulu. Aku takut dengan semua benda berkaitan dengan bercinta.💔 Bukan takpernah kena tinggal dengan orang lain, tapi dia bagi impak yang besar dalam hidup aku. Aku sayang dia sepenuh hati, sampai aku tak bagi ruang untuk orang lain. Dia pendengar yang baik. Pukul 2 3 pagi , aku call pun dia akan angkat,  dia akan dengar aku merintih merengek bagai. Sesibuk  mana pun, dia akan ada masa untuk aku. Jaga dan sayang macam mana pun dia dekat aku. Akan ada masa dia tinggalkan kita.
Manusia berubah 😊

Ya, semua orang akan melalui fasa kekecewaan untuk dapat yang lebih baik. Lain orang lain cara dia untuk "move on". Dan lepas dua tahun juga, aku berjumpa semula dengan orang yang aku tak sangka dan sekarang "he's my boyfriend." aku harap apa yang aku rasa dulu , aku takkan rasa dah dikemudian hari. serik kut, tapi sampai bila aku kena hadap bayangan lama. so we need to move on.  Orang yang kenal dan rapat tahu macam mana keadaan aku lalui benda ni. sebab tu jangan mencintai manusia lebih dari kau mencintai Tuhan 😄

For bb 💕 :

I sayang you. Maafkan i kalau kekadang i macam mengongkong , tuduh you bebukan. I takut.
I takut hilang you. Yes. ego you membuatkan i lagi takut. Kita dah besar. I kalau boleh taknak hubungan kita ni sia-sia. Kita baiki hubungan kita sama2 ya. Seminggu kita gaduh, iknow i may lost you. tapi i rendahkan ego i untuk you. Hubungan kita takkan kemana selagi takde effort dan sembang kosong ! Maaf kalau i bukan girlfriend yang baik untuk you.





😔💔
Friday, 18 August 2017 | 0 comment(s)

Being played like a game, being betrayed, being fooled.
People being treat like feelings doesnt exist. 
Being kind always being took by granted. 
Love can be fake. loyalty just lie. 🙎

You know ?
I regret for trusting. I regret being loyal. 
I regret cause give my 100%.
I did it for someone dats i love. 
And i ended up being hurt. 💔

I shouldnt give my best, put my efforts in our relay. 
I shouldnt trust hope is real. Believe dat people can changed. 
Give too much chances. I being blind for the love dats i thou is sincere. 
I'm living own my hopes. 
Been fighting but i realized dats im the one who's fighting. 
Until im lossing myself. 
Thankyou 😔💔

And now i got trust issue. 
Take dis as a lesson. 😏
Wiser in future. 👫


End Of Diploma
Wednesday, 19 April 2017 | 0 comment(s)

Yeayyy 💞
Alhamdulillah, Berakhir lah sudah menjadi pelajar di polisas selama tiga tahun ni. 
Harap semuanya berjalan dengan lancar 😊Moga dimurahkan rezeki lepas belajar ni, Insya Allah.
Apa yang jadi selama 3 tahun dekat Kuantan. Akan ku simpan rapi rapi. 
Allahu , banyaknya kenangan manis kat sana. Hahaha 😌 yang pahit pun sekarang ni dah jadi manis. 
Semoga apa yang dirancang dipermudahkan 💜 

Hai kawan kawan saya. 
Moga sentiasa dalam dilindunganNya 😁
Dimurahkan rezeki
Sihat sentiasa dan bertemu dengan orang yang baik baik🙍
Insya Allah ada rezeki kita jumpa lagi 🙊
I sayang you semua 💓💋


Hi 2017
Saturday, 31 December 2016 | 0 comment(s)


Hari ini macam excited sangat nak menulis. 

Untuk tahun baru ni takminta banyak pun, cuma nak kekuatan, penuh lima waktu ( biasalah subuh tu macam liat sikit ) 😓dan dimurahkan rezeki dari semua segi lah. Contohnya macam kerja ke kan. hahaha 😋 alhamdulillah aku makin happy. Moga banyak kebahagiaan yang datang.
 
Paling penting. ai dah move on gais. seriusly. hahahhahahahhaha  Lagipun dia dah bahagia dan ada pilihan sendiri. sampai bila nak seksa hati sendiri kan. Moga tahun ni aku lebih kuat, lebih bersifat kewanitaan. ( jarang pakai baju ala ala wanita act' ) mostly banyak pakai seluar and tshirt huhu pegi kelas pun baju kurung hari hari. Jarang lah si huda aliah ni nak pakai dress. 😒 perangai pun kasar fuh. Then tahun ni ai dah nak habis belajar. Harap semua yang dirancang berjalan lancar 😘 Insya Allah. 

2016 : 

Banyak mengajar aku untuk lebih sabar. Semua yang berlaku banyak pengajarannya. Selalunya pengajaran tu boleh buat kita fikir lebih jauh kedepan. Sampai bila kita nak duduk dalam tempurung yang sama. Umur makin meningkat takkan kita nak buat kesilapan yang sama 😅. Kekadang sekeliling kita pun kita dah boleh tafsir sama ada patut atau tidak. Cuma kita antara sedar atau tak sedar. Itu je. Banyak sangat nak potpetpotpet tapi kang makin banyak aku menulis makin banyak air mata ni turun. Sejujurnya rindu. Tapi hahahahhahahahhaha no more turning back 😹🙈

🙌 Huda Aliah. 

Jangan pernah jatuh ke dalam lembah yang kau pernah lalui. Pls kawal diri. Sedar diri yang takkan ada siapa akan bertahan dengan kau kecuali family kau yang support kau setiap kali kau jatuh. Jangan buat kesilapan yang sama. Tolong sedar ! Sayang diri sendiri sebelum sayang orang lain 😍 Love yourself. 


Sem 6
Sunday, 11 December 2016 | 0 comment(s)

28 November 2016. 

Alhamdulillah dah semester 6
Sebagai pelajar POLISAS. 

Sikit lagi huda aliah dah nak grad 😋
Yeaaaaaaay proud to be me 😇
Taknak cakap banyak atau bebel potpetpotpet

Cuma nak cakap :
Harap sem ni lebih baik dari sebelum ni. 
Menjalani hari hari di Kuantan dengan bahagia, ceria dan segala urusan dipermudahkan. 
Insya Allah. Semuanya berlaku dengan keizinan-Nya 💕
Kekadang apa yang kita harapkan tak selalunya indah. 
Dengan itu, aku harap aku kuat menempuh dugaan yang akan datang. 
Bukan hanya pada fizikal dan mental, malah hati aku juga harus kuat.💪






Semester 5
Saturday, 18 June 2016 | 0 comment(s)

Yah. all that you know im in sem5 right now. 
Yeayyyy. time flies so fast. 
Pejam celik pejam celik dah tigabelas hari kita puasa. dan isnin ni dah start kelas. 
Alhamdulillah. semoga semuanya berjalan dengan lancar. Dah beli baju raya belum ni ? 
Hahaha. Harap sem5 ni akan jadi sem terindah. Terlalu banyak manusia datang dan pergi dari sem1 sampai sem4 ni haa. Yahh im used to it. so take a chill. live on your own life. Peace !

Dulu nak pergi memana pun takut. Ye, aku tahu perempuan takboleh nak jalan sesorang memandangkan dunia kita ni makin kejam. Kita takde pilihan, takkan nak bergantung pada oranglain kan ? Orang tu pun boleh naik rimas dengan kita. walaupun dia takde lah cakap depan muka kau. 
Aku tak biasa pada mulanya. Bukannya "ko pi den" sangat. Lagi lagi nak keluar sesorang. 
Tapi bila dah terbiasa membuatkan kita dah tak kisah bila sesorang. 

Hhahahaha Dah la. 
Aku cuma harap semlima ni bagi aku kenangan yang terindah. Kenangan yang manis. 
Aku harap sangat sem ni aku tak carry. subjek dia semua menyeramkan kut em. 
Insya Allah. everything gonna be okay, right ? 

you ken duuuuu it huda aliah. 
youre growing up. pls change yr attitude. haha jerk ! 





Birthdayboy 🙈
Monday, 23 May 2016 | 0 comment(s)

Yeaaaaay 
Today is your day beb 😃
Already 21 yrs old.

Happy birthday to you 
Happy birthday to you
Happy birthday to azrul jamri
Happy birthday to you 🎶🎵🎂🎼📣

Merdu tak aku nyanyi ? hahahahahahaha okay takpayah jawab aku dah tahu.
Kerana suaraku menjadi igauanmu hahaha ( gurau ) 😪

Hey Apoy botak. 😄
Besar dah anak pakcik Jamri
Moga Dimurahkan rezeki. Diberikan kekuatan dan kesihatan yang baikbaik.
Cepat tinggi cepat gemok k ! Berjaya dunia akhirat. Jdi budak skate yang baik  
Malas dah aku tegur kalau kau sombong dengan aku 😠😠 Yelaaaa mana nak kawan dengan aku dah. Tegur pun dah taknak ( pasrah ni pasrah )   Hahahahahaha 😪😒 Satu lagi doakan aku cepat CANTIK tau. KAHKAHKAHKAHKAHKAH 😌😴😛
Sorry lah wish je dapat, nak belanja kau kotak rokok kau jauh. 
Jangan lupa aku tau kahkahkah kalau tak aku rodok buntut kau dengan cangkul hahahahaha gurau je 👽💀😜
Okay ni je kut.



Forget the past; look forward to the future, for the best things are yet to come. 🌷







Older Post